Третій САМІТ ПЕРШИХ ЛЕДІ ТА ДЖЕНТЛЬМЕНІВ. МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я: КРИХКІСТЬ І СТІЙКІСТЬ МАЙБУТНЬОГО

💛 💙

6 вересня представниці Кафедра спеціальної психології та медицини УДУ ім. Михайла Драгоманова Факультет спеціальної та інклюзивної освіти УДУ імені Михайла Драгоманова доценти Кротенко Валентина та Афузова Ганна взяли участь у ТРЕТЬОМУ САМІТІ ПЕРШИХ ЛЕДІ ТА ДЖЕНТЛЬМЕНІВ. МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я: КРИХКІСТЬ І СТІЙКІСТЬ МАЙБУТНЬОГО, який відбувся за підтримки першої леді України - Олени Зеленської.

Проблема ментального здоров'я є актуальною для усієї світової спільноти, що підтвердилося участю у заході значної кількості поважних представників різних країн та визнаних фахівців України (політиків, медиків, психологів, військових, освітян, митців, громадських діячів і активістів тощо). Особлива увага на Саміті приділялася ментальному здоров'ю підлітків і молоді та плеканню резильєнтності, яка позиціонувалася як "здатність долати випробування й жити повноцінним життям" (О. Зеленська).

Вислів першої леді України Олени Зеленської - "Особиста стійкість кожної окремої людини є складовою стійкості суспільства. Тому немає більш стратегічного завдання для кожної країни, ніж створити умови для стійкості кожної людини" - можна сприймати як пріоритетний напрямок фахової роботи із підтримки та збереження ментального здоров'я нації.

зображення viber 2023 09 07 08 36 39 767